19 augusti 2008

Grovt och höftat

Improvisationsförmåga i köket har återigen visat sig effektivt och lyckat. Denna gång var det på min kärestas initiativ.
Nedan följer en fingervisning på hur det gick till.

Grytbitar ca 400g, marinerade i "Smokey Honey"-marinad
1 gul lök i klyftor
1 gul och en röd paprika grovt hackade
1 näve pickles delade på mitten (på längden)
1 drös syltlök
10-15 hela champinjoner (burk)
1 burk krossade tomater
1/2 burk creme fraiche
salt
peppar

Stek köttet MED marinaden nåra minuter.
I med löken. Stek nåra minuter.
I med paprikan. Stek nåra minuter.
I med champinjonerna. Stek nåra minuter.
I med tomatkrosset och fraichen. Puttra nåra minuter.
I med syltlöken och pickles. Puttra vidare en stund.
Salta och peppra.

Kokt potatis till detta och du har tre portioner riktigt fin gryta. Typisk arbetarmat. Mättande och förbannat gött!

Över och ut!

0 kommentarer:

 
Mr P's Beautiful Life